Aineistot

Käytettävät ohjelmat (PC ja Mac)

Freehand MX
Illustrator CS
InDesign CS
PhotoShop CS
Tekstinkäsittelyohjelmat (esim. Word) vain tekstin siirtoon.

Toimisto-ohjelmilla tehdyt aineistot (word, powerpoint ja excel) eivät sovellu painoaineistoksi.

Mikäli joku tiedosto ei aukea sinulle, saamme me sen auki täällä.


Logosta on usein olemassa monia tiedostoja, kuten eps-, ai-, psd-, pdf- tai tiff-tiedosto, joten voimme käyttää myös niitä. Jos näitä tiedostoja ei ole, ne voi pyytää aineiston tekijältä.

 Voimme tehdä aineiston myös täällä ja otamme siitä pienen veloituksen.


Kuvat ja piirrokset

Tiedostomuodot TIF, EPS, JPG, resoluutio vähintään 300 dpi. Logot voivat olla myös Freehand-, Illustrator- tai Indesign-tiedostoina. Alkuperäiset kuva- ja logotiedostot laitettava aina erikseen mukaan, vaikka ne olisi viety grafiikkaohjelmaan. Ilmoita käytetyt PMS-värien numerokoodit.

Fontit konvertoidaan poluksi (grafiikkaohjelmat) tai toimitetaan fonttitiedosto mukana.
Mikäli fontit on konvertoitu, tekstimuutoksia ei voida enää tehdä.

4-väritöissä käytetään CMYK-värejä. Muissa kuin 4-väritöissä käytetään PMS-värejä.
Painovalmis aineisto pdf-tiedostona.

 

Väriprofiilit

Coated Fogra 39 ja päällystämättömän paperin Uncoated Fogra 29


Aineiston toimitus

Siirtoon käy FTP, Dropbox, WeTransfer

Sähköposti : tuotanto(at)suomenuusiokuori.fi
Mikäli aineisto pakataan, pyydämme käyttämään itsestään purkautuvia pakkauksia ja ilmoittamaan pakkausohjelman.

Tehdessäsi useampisivuista julkaisua, lähetä työ meille sivuttain ei aukeamina.

 

Kuoren suunnittelu

Kuoren suunnittelu eroaa jossain määrin muiden painotöiden suunnittelusta. Tämä johtuu siitä, että kuori on jo ennen painamista lopullisessa muodossaan eikä sitä enää painamisen jälkeen leikata ”puhtaaksi”, kuten muiden painotöiden kohdalla tapahtuu. Koska painokone ei pysty painamaan kuoren koko pinnalle, on kuoren yläreunassa (läpän puoleinen reuna) tai vaihtoehtoisesti vasemmassa tai oikeassa reunassa oltava n. 10 mm:n tyhjä alue. Mikäli kuoren läppään tulee painatus, kannattaa asiasta olla yhteydessä jo etukäteen, jotta voimme kertoa kuoren läpän täsmälliset mitat ja samalla keskustella muista läpän painatukseen liittyvistä teknisistä seikoista.

Jos painettava alue on kuoren reunassa kiinni, on aineistossa oltava 3 mm:n bleedi (ylimeno leikkausta varten).

 

Postimaksumerkinnät

Priority- ja Economy-kirjeet voidaan postittaa postimaksukoneella leimattuna, postin sopimusnumerolla (PP-merkintä) tai postimerkillä varustettuna.

Tästä linkistä saat yhteystiedot sopimus/asiakasnumeron tilausta varten. Joukkokirje voidaan postittaa joko postin sopimus/asiakasnumerolla tai maksamalla erän postimaksu postiin vietäessä.

Yleisimmin PP-merkki ja joukkokirjemerkki painetaan kuoreen. Ne voidaan myös tulostaa osoitetulostuksen yhteydessä. Tarkempia tietoja lähetyslajeista, niiden lisäpalveluista, postimaksun maksamisesta ja postimaksumerkinnöistä löydät Postin sivuilta. Sieltä löytyvät tiedostomuodossa mm. PP-merkki ja joukkokirjemerkki. Merkkeihin sisältyvä Posti Green –merkintä ei ole pakollinen.

Mikäli käytössäsi on Postin osoitepalvelu, tästä linkistä voit tilata osoitepalvelun viivakoodin, jota käyttämällä osoitepalveluveloitus on edullisempi. 

 

 

Kuva1